Taal en cultuur

Je bent dol op talen. Hoe meer talen, hoe liever! Creatief omgaan met taal, het ontwikkelen van communicatievaardigheden en hoge interactie staan hier centraal. Maak kennis met verschillende talen en de bijbehorende culturen. Je verdiept je in talen zoals Nederlands, Engels en Frans maar ook minder bekende talen kunnen zeker een plaatsje krijgen. Als creatieve taalliefhebber zal je jouw hart kunnen ophalen.

STEM

Maak kennis met de wereld van wetenschappen en techniek! Bij STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) dagen we je uit om met behulp van wetenschappen, techniek, ICT en wiskunde dingen op te lossen.

Proefjes doen, onderzoeken, ontwerpen en ontwikkelen vormen hierbij de basis van de STEM-lessen.

Technieken

Heb je een grote belangstelling voor techniek en steek je graag de handen uit de mouwen? Technieken richt zich voornamelijk op praktijklessen waarbij je kennismaakt met verschillende materialen en hoe je deze het beste kan verwerken. Je leert basisvaardigheden uit bouw, elektriciteit, hout en metaal. Ook de eigenschappen van de materialen komen hierbij aan de orde. Daarnaast maak je kennis met gereedschappen en machines en leer je hier veilig mee om te gaan.

Economie en organisatie

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom een smartphone zo duur is? Volg je de de laatste trends en veranderingen op de voet? Spring mee op de trein van dagelijkse actualiteit en de economische wereld. Met een kritische blik wordt er gekeken naar hedendaagse en maatschappelijke thema’s. Je ontwikkelt inzichten vanuit het standpunt van de consument maar ook vanuit de onderneming en de overheid. Ook jouw digitale vaardigheden worden verbeterd waardoor je vlot zal kunnen onderzoeken, verwerken en presenteren.

Maatschappij en welzijn

De mens boeit je mateloos. Hedendaagse sociale en economische thema’s zijn de kern van maatschappij en welzijn. Je verdiept je in onderwerpen zoals het gedrag van de mens in de samenleving, lifestyle en gezondheid en bijzonderheden van verschillende culturen. Je gaat op ontdekkingsreis waarbij je het gedrag van de mens leert te begrijpen en te verklaren.

Sport

Ben je geïnteresseerd in een gezonde geest, het lichaam en houd je van een extra fysieke uitdaging? Dan is sport iets voor jou! Je bent avontuurlijk en maakt kennis met uitdagende sporten, je conditie wordt verder opgebouwd en daarnaast verbeter je jouw kracht, lenigheid, uithouding en snelheid. Ook competitie en fair-play komen regelmatig aan bod. Daarnaast onderzoek je op welke manier beweging, rust en voeding bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Voeding en horeca

Tussen de potten, pannen en het vuur voel jij je helemaal op je gemak. Je maakt kennis met namen en eigenschappen van voedingsmiddelen maar leert ook de nieuwste kook-en baktechnieken met behulp van modern keukenmateriaal.

Daarnaast worden ook je communicatieve vaardigheden aangescherpt door je kennis te laten maken met het ontvangen en bedienen van gasten.